Izaberite stranicu

Čakovečka gradonačelnica upriličila prijem za uspješne sportaše, zlatnu Neviu i nagrađenog Jana s ovogodišnje Gimnazijade u Rio de Janeiru

Brazil je tijekom kolovoza bio domaćin “Gimnazijade U-15 2023.”, međunarodnog multisportskog školskog natjecanja u organizaciji Svjetske školske sportske federacije. Na natjecanju je sudjelovalo više od 2000 sportaša iz 48 država u 18 sportova, a Čakovec, Međimurje i Hrvatsku predstavljali su atletičarka Nevia Fotak, članica AK “Međimurje” Čakovec i gimnastičar Jan Fišter, član Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan.

Sportaši su Gimnazijadu izborili kao učenici čakovečkih osnovnih škola

Nevia je pritom branila i boje II. osnovne škole Čakovec te uz voditelje, ujedno roditelje Damira i Đurđicu Fotak osvojila zlato u skoku u dalj te bila 4. u trčanju na 200m na Svjetskom prvenstvu u atletici. Jan pak je kao predstavnik I. OŠ Čakovec u sportskoj gimnastici osvojio 5. mjesto na ručama te ukupno bio 13. u sp. gimnastici uz voditelja Matiju Horvata. Jan je kao prosječno dvije godine mlađi natjecatelj od svih u Rio de Janeiru pokazivao izniman sportski duh te svojim nastupom i ponašanjem promovirao vrijednosti školskog sporta na međunarodnoj razini, čime je zaslužio i posebnu fair play nagradu.

Mlada atletičarka potencijalna kandidatkinja za OI 2028.

Prijemom u Gradskoj vijećnici gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini odlučila je istaknuti njihov uspjeh, osobno im čestitati te dati podršku za njihovo daljnje bavljenje sportom i postizanje vrhunskih rezultata. Pritom je ujedno čestitala i onima koji ove mlade sportaše prate, podupiru i treniraju godinama, njihovim roditeljima, trenerima, članovima i čelnicima klubova, školama, čakovečkoj i županijskoj zajednici sportova i drugima. Zahvalila je i prisutnim roditeljima Fotak, voditelju Horvatu, Tomislavu Paripoviću, voditelju Odjela za međunarodnu suradnju i projekte u Hrvatskom školskom sportskom savezu, Mariu Vukoji, predstavniku Komisije za razvoj sporta Hrvatskog olimpijskog odbora, međimurske sportske zajednice i čakovečkog gimnastičkog kluba, predsjedniku AK “Međimurje” Mariu Dobši, tajniku zajednice sportova Čakovca i Međimurske županije Tomici Jakopcu, ravnateljici II. OŠ Čakovec Snježani Odak Hrkač te onima koji nisu stigli na prijem, a omogućili su da Čakovec i Međimurje imaju perspektivne mlade sportaše.

I ne samo to, već je najavljeno kako Jana najbolji rezultati tek očekuju, posebice na Gimnazijadi gdje još nekoliko godina ima pravo nastupa u toj dobnoj kategoriji, dok je Nevia sportašica koja je ušla u razvojni program Hrvatskog olimpijskog odbora te je potencijalna kandidatkinja za Olimpijske igre 2028. godine u Los Angelesu.

X
Skip to content