Izaberite stranicu

Djeca iz Dječjeg vrtića „Cvrčak“ zajedno sa srednjoškolcima učila o bioraznolikosti u Međimurju

18. listopada 2021. godine u sklopu provedbe projekta „Restauration of ecological diversity in the border area of Međimurje and Zala County“, odnosno „Eco Bridgea“, koji je  financiran iz programa INTERREG V-A Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020. Eco Bridge obilježen je European Cooperation Day, (Dana europske suradnje).

U aktivnosti koju su organizirali nositelj projekta Grad Čakovec u suradnji s projektnim partnerom Međimurskom županijom uz podršku projektnog partnera Međimurske prirode sudjelovali su učenici Gospodarske škole Čakovec i djeca polaznici dječjeg vrtića Cipelica p.o. Vjeverica iz Čakovca.

U parku Perivoj Zrinskih u Čakovcu održana je radionica za polaznike dječjeg vrtića na temu Europska unija pri čemu su djeca sudjelovala u radionici engleskog jezika i likovnoj radionici.

Nakon radionica priključili su im se učenici Gospodarske škole Čakovec te su svi zajedno krenuli na Matulov grunt u Frkanovcu, koji predstavlja dobro očuvani primjer seoske arhitekture Međimurja. Rekonstrukcijom i prenamjenom „hiže‟, pripadajuće gospodarske zgrade i gruntišta stvoren je edukacijsko-istraživački centar posvećen leptirima te značajnim staništima biljnih i životinjskih vrsta gornjeg Međimurja.

Nalazi se na području ekološke mreže Natura 2000 gdje su sudionici aktivnosti nakon obroka koji im je također bio osiguran sredstvima projekta u skupinama krenuli u razgledavanje Matulovog grunta. U razgledavanje su ih vodile djelatnice Međimurske prirode.

Učenici Gospodarske škole Čakovec na Matulovom su gruntu prisustvovati i stručno-edukativnom predavanju na temu Europske unije i bioraznolikosti Međimurske županije. Projektnu aktivnost podržali su i gradonačelnica grada Čakovca Ljerka Cividini i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, koji su djecu i učenike obradovali košarama punim slatkiša.

 

X
Skip to content