Izaberite stranicu

Dječje forumašice III. OŠ Čakovec u Hrvatskom saboru održale govor o mentalnom zdravlju  

Nola Grošević, dječja gradonačelnica, te Marta Lisjak, dječja vijećnica, imale su izuzetnu priliku iznijeti svoja promišljanja pred saborskim zastupnicima i članovima Odbora za obitelj, mlade i sport u Hrvatskom saboru.
Njihov glas bio je posvećen jednoj od najvažnijih tema današnjice – mentalnom zdravlju – problemu s kojim se suočavaju mnoga djeca diljem zemlje. Ovogodišnji susret okupio je mlade iz 25 različitih gradova i općina širom Hrvatske. Organiziralo ga je resorno Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, u sklopu projekta “Sudjelovanje djece u odlučivanju na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj razini”.
Projekt ima ključnu ulogu u poticanju osnivanja i aktivnosti Dječjih vijeća, što je usklađeno s Nacionalnim planom za prava djeteta od 2022. do 2026. godine, kao i Akcijskim planom za prava djeteta od 2022. do 2024. godine.
Nola i Marta naporno su se pripremale kako bi iznijele važnost mentalnog zdravlja djece na tako bitnom mjestu poput Hrvatskog sabora. Ugodno i srdačno dočekala ih je saborska zastupnica Andreja Marić, čija je velika zainteresiranost za njihova stajališta bila izuzetno poticajna. Zahvalnost za uspješnu pripremu Nole i Marte na ovom značajnom susretu u Saboru ide i njihovim učiteljicama Dijani Vidovic Oreški i Katarini Pahek Čajić. Njihova posvećenost detaljnoj pripremi ovog događaja bila je ključna u omogućavanju dječjih forumašica da svoje ideje i prijedloge prezentiraju na tako relevantnom političkom mjestu kao što je Hrvatski sabor.
X
Skip to content