Izaberite stranicu

Matica umirovljenika Međimurske županije obilježila Dan starijih osoba

5. listopada 2022. | Gradske vijesti

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba koji se obilježava 1. listopada, Matica umirovljenika Međimurske županije pripremila je kulturno-umjetnički program za svoje članove i sugrađane treće životne dobu. Bogat kulturno-umjetnički program oduševio je mnogobrojne uzvanike koji su ispunili dvoranu Centra za kulturu Čakovec.

Svečanost je započela pozdravnim govorom predsjednice Matice umirovljenika Međimurske županije Nade Lovrec koja je istaknula važnost obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba kao i vrijednost koju građani treće životne dobi predstavljaju za našu sredinu. „Udruge umirovljenika vrlo su važne karike u kreiranju ukupne kvalitete života kako u gradskoj, tako i u ruralnoj sredini. Naše malo Međimurja, kao u mnogo čemu, tako je i po pitanju brige prema umirovljenicima ispred drugih.“

Da je briga o starijima naša obaveza, poručio je župan Posavec, te naglasio kako su osobe treće životne dobi zaslužne što živimo u ovako prekrasnoj županiji. „Međimurska županija promiče i osmišljava programe koji omogućuje aktivno sudjelovanje osoba treće životne dobi u društvenoj zajednici. Pokušavamo vam pružiti skrb ne bi li u svojim zlatnim godinama uživali u što kvalitetnijem i bezbrižnijem životu.“ U Međimurskoj županiji se kroz programe pomoći i njege u kući kao i organizacijom i dostavom prehrane, objavljenjem kućnih poslova, održavanjem osobne higijene i zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba starijih i nemoćnih osoba, nastoji omogućiti da osobe starije životne dobi duže ostanu u svojim domovima.

„Drago mi je da su Čakovec i Međimurje, što se tiče odnosa prema osobama treće životne dobi, primjer drugim sredinama u Hrvatskoj. Projekte koji se kod nas provode u suradnju s vašim udrugama, drugi kopiraju, a aktivnosti naših starijih sugrađana navode se kao primjeri dobre prakse. Nastojimo sve vas potaknuti da što više sudjelujte u društvu, jer smatramo da još imate što za pokazati, ali mlađe i naučiti mnogočemu“, rekla je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

U prepunom Centru za kulturu podršku umirovljenicima svojim dolaskom dala su brojni predstavnici političkog, kulturnog i društvenog života Međimurja.

Pjevački zbor umirovljenika Međimurske županije izveo je splet međimurskih pjesama, a okupljeni su mogli uživati u nastupu Kazališta Zorin Dom iz Karlovca sa predstavom „Stanko i Oliver“.

X
Skip to content