Izaberite stranicu

Održana 8. sjednica Savjeta mladih Grada Čakovca

9. travnja 2015. | Savjet mladih

U utorak je održana 8. sjednica Savjeta mladih Grada Čakovca, na kojoj je na dnevnom redu bilo 5 važnih točaka.

Raspravljalo o izradi Gradskog programa djelovanja za mlade, o čemu su izvješće podnijeli voditelji projekta Karlo Kozar i Slobodan Veinović. Završilo je opsežno anketiranje potreba mladih i sada projektni tim treba izvršiti analizu materijala što će biti osnova za organizaciju fokus grupa u svibnju i lipnju. U sljedećoj točki dnevnog reda sudjelovali su stručnjaci iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i obavijestili članove o mogućnostima za zapošljavanje mladih u Čakovcu. Članovi savjeta mladih sudjeluju u projektima čakovečkog HZZ-a jer žele pomoći u oblikovanju programa prema potrebama mladih.

Zanimljiva je bila i treća točka, „Potrebe mladih u sportu Grada Čakovca“. Osim što su mladi zainteresirani za sport, predstavljena je i ideja o osnivanju klizališta koje bi funkcioniralo 365 dana u godini. Također, mladi su analizirali prijedlog dnevnog reda sljedeće sjednice Gradskoga vijeća te izrazili interes za sudjelovanje u nekim točkama.

Na kraju je predstavljen plan provedbe programa rada Savjeta mladih za 2015. godinu tj. podijeljena su zaduženja članovima Savjeta uz informaciju o zakonskim izmjenama vezanim uz funkcioniranje Savjeta mladih. Jedna od značajnijih novina je svakako i povećanje broja članova Savjeta, sa 9 na 18 te utvrđivanje njihovim zamjenika. Zaključak je da će biti potrebno utrošiti veliki napor da se nađe 36 mladih zainteresiranih za sudjelovanje u ovome radnom tijelu Grada.

 

Audio zapisnik 8. sjednice savjeta mladih Grada Čakovca
X
Skip to content