Izaberite stranicu

Počinje rekonstrukcija Ulice dr. Ante Starčevića, od srijede privremena regulacija prometa

9. listopada 2020. | Gradske vijesti

U utorak, 13. listopada 2020. godine u poslijepodnevnim satima, za promet se zatvara Ulica dr. Ante Starčevića u Čakovcu. Naime,  započinje rekonstrukcija preostalog dijela ulice, od kružnog toka pa do križanja s Ulicom Kalmana Mesarića. Ta dionica će se zatvoriti za promet te će tijekom trajanja radova na snazi biti privremena regulacija prometa.

Ovim projektom predviđena je zamjena vodovodne mreže te vodovodnih i kanalizacijskih priključaka. Osim postavljanja novog asfalta na kolniku, uredit će se i nogostupi i rubnici na istočnom dijelu ulice. Predviđena vrijednost ovih radova je oko milijun i petsto tisuća kuna, a novac je osiguran u Proračunu Grada Čakovca.

Ukoliko vremenski uvjeti budu povoljni, radovi bi trebali završiti do kraja studenog ove godine. Za vrijeme trajanja radova promet ovih dijelom grada odvijat će se zaobilazno. U smjeru sjever-jug promet će se odvijati Ulicom Ruđera Boškovića, a u smjeru jug-sjever ulicama Franca Prešerna, Dragutina Tadijanovića i Stjepana Radića. Postavit će se prometni znakovi privremene regulacije, a vozačima savjetujemo da koriste i druge zaobilazne pravce, posebno u vrijeme jutarnjih i popodnevnih „špici“.

Mole se građani za razumijevanje i strpljenje tijekom trajanja građevinskih radova, a svi sudionici u prometu mole se da poštuju privremenu regulaciju. Također, bit će otežan i pristup poslovnim prostorima u dijelu ulice koji se rekonstruira.

U slučaju lošeg vremena, zatvaranje ulice odgađa se za sljedeći dan.

X
Skip to content