Izaberite stranicu

Sazvana 22. sjednica Gradskog vijeća Grada Čakovca, prekinuta zbog nedostatka kvoruma

13. ožujka 2024. | Gradske vijesti

U Gradskoj vijećnici Grada Čakovca nakon tromjesečne pauze sazvana je 22. sjednica Gradskog vijeća Grada Čakovca s ukupno 25 točaka Dnevnog reda. Početku prve ovogodišnje sjednice prisustvovalo je 14 vijećnika, a prije i do 9. točke Dnevnog reda vijećnici su napuštali sjednicu te time doveli do nedostatka kvoruma. 

U prvih osam točaka vijećnici na čelu s predsjednikom GV-a Josipom Vargom usvojili su Odluke o transformaciji Prostornog plana uređenja Grada Čakovca, Polugodišnje izvješće o radu Gradonačelnice za razdoblje od 01. srpnja 2023. do 31. prosinca 2023., Odluku o financiranju decentraliziranih funkcija osnovnih škola u 2024., o kriterijima za financiranje redovite djelatnosti Javne vatrogasne postrojbe Čakovec u 2024. i o davanju suglasnosti za nabavu vatrogasnih auto-ljestvi i dugoročnom kreditnom zaduženju Javne vatrogasne postrojbe Čakovec. Izlasana su Izvješća Međimurskih voda d.o.o. Čakovec, o radu davatelja javne usluge GKP Čakom d.o.o. za 2023., kao i Izvještaj o planiranim i ostvarenim prihodima te planiranim i ostvarenim rashodima za groblja Mihovljan, Ivanovec i Šandorovec za 2023. Na 9. točci predstavnici oporbe napustili su sjednicu, čime su doveli do nedostatka kvoruma.

Između ostalog, time nije izglasano čak 17 točaka Dnevnog reda, među kojima su i odluke koje se odnose na promjene ekonomske cijene u dječjim vrtićima. Njima je predviđeno da se sav trošak povećanja iznosa boravka djece u vrtićima i jaslicama, neovisno o tome tko je osnivač, pokrije iz Gradskog proračuna. Pritom nisu izglasani ni novi statuti osnovnih škola kojima je Grad osnivač, a koji roditeljima omogućuju da putem e-Dnevnika pravdaju izostanke. Također, zbog neizglasavanja 17. točke Dnevnog reda za provedbu projekta na području jedinice lokalne samouprave, Grad Čakovec propustit će prijavu na natječaj za obnovu prometnica u naselju Ivanovec težak pola milijuna eura.

Kako je sjednica prekinuta, time se odgađa odlučivanje o točkama Dnevnog reda za sljedeći put.

 

X
Skip to content