Izaberite stranicu

Skupina “Sunčeka” iz DV Cipelica posjetila Grad Čakovec

31. siječnja 2024. | Grad Prijatelj djece, Gradske vijesti

U okviru svog projekta u kojem upoznaju zanimanja roditelja, ali i kako bi porazgovarali s gradonačelnicom Grada Čakovca Ljerkom Cividini te joj predstavili i drugi uspješan projekt istraživanja Francuske, mališani iz waldorfske skupine “Sunčeka” Dječjeg vrtića “Cipelica”, dio dana proveli su u Gradu Čakovcu.

Pod vodstvom svojih odgojiteljica Milane Hozmec i Petre Mićanović, obišli su instituciju i upoznali se s odgovornostima i odlukama koje donosi majka jedne od njihovih prijateljica, Dajana Vučaj, viša savjetnica za poslove javne nabave.

Tog dana prisutno 12 vrtićaraca, odradilo je i radni sastanak s gradonačelnicom, koji su u prvom redu iskoristili kako bi je upoznali sa svojom maskotom iz Francuske – Vukom koji je u posjetu njihovom vrtiću, pohvalili se kako uče francuski jezik, ali i ovih dana žive francusku kulturu, degustacijom i pripremom francuskih jela, planiranjem svojih fašničkih maski na temu društva poznatih Francuza i drugo.

Gradonačelnici su pritom dali informaciju kako i dalje traju radovi na dogradnji njihovog vrtića, da se na njihovom dvorištu puno radi, upozorili da se veliki na igralištima diljem grada baš ne znaju ponašati i da su našli potrgane igračke. Cividini im je rekla da je upoznata s problemom, da su o tome razgovarali i s policijom, zamolila ih da oni ne slijede ovaj loš primjer kad odrastu i priupitala djecu kako bi oni riješili taj problem. Odlučili su da bi bilo najbolje pozvati takve osobe u goste da ih nauče kako se moraju ponašati, jer oni znaju kako biti pristojan na dječjem igralištu, isto kao i u prometu gdje primjećuju da puno veći od njih ne znaju osnove kulture.

Gradonačelnica im je rekla da su postavljena te se planiraju nova igrališta i igrala za njih diljem Čakovca i u Mihovljanu te ih pozvala da se druže i igraju, a oni su joj dali ideju da se na jedno od igrališta postavi tobogan u obliku pozoja.

Uz uživanje u slatkišima i sokićima, za kraj druženja odradili su zajedničko fotografiranje kako bi se i ubuduće prisjećali veselog projektnog dana u Gradu Čakovcu.

X
Skip to content