Izaberite stranicu

Započeo Dječji tjedan u Čakovcu

1. listopada 2018. | Grad Prijatelj djece, Gradske vijesti

Dječje vijeće Grada Čakovca održalo je 1. listopada svoju 2. radnu sjednicu te tako započelo obilježavanje Dječjeg tjedna (1. – 5. listopada). Sjednici su prisustvovali dječji vijećnici svih sedam osnovnih škola Grada Čakovca, voditeljice dječjih foruma, predsjednica Društva Naša djeca Čakovec Gordana Šoltić Siladi te zamjenik gradonačelnika Čakovca Zoran Vidović. Nakon pozdravnih govora dječje gradonačelnice Dorje Vincek i zamjenika gradonačelnika Vidovića vijećnici su započeli s radom prema dnevnom redu.

Nakon predstavljanja dječjih vijećnika započelo se s postavljanjem pitanja upućenim čelnicima Grada Čakovca. Dječja vijećnica OŠ Ivanovec zamolila je da se na Trgu hrvatskih velikana u Ivanovcu označi pješački prijelaz kako bi učenici sigurnije prelazili cestu, a zamjenik gradonačelnika odgovorio je da će u suradnji s nadležnim pročelnikom Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo ispitati situaciju i nastojati što prije riješiti ovaj problem.

Vijećnici I. OŠ Čakovec zamolili su micanje kontejnera koji se nalazi iza Depadanse Doma umirovljenika Čakovec te im je obećano da će se, unatoč tome što taj prostor nije u vlasništvu Grada Čakovca, uputiti molba nadležnima kako bi se kontejner maknuo na neku drugu lokaciju. Dječji vijećnici Umjetničke škole Miroslav Magdalenić zamolili su da se proširi prostor škole jer im je potrebna nova koncertna dvorana i spajanje s dislociranom baletnom školom, o čemu će, prema riječima zamjenika gradonačelnika, u dogovoru s ravnateljicom škole pokušati pronaći neko rješenje jer škola postiže izvrsne rezultate. Na primjedbu vijećnika da Čakovec ponekad ima previše smeća, zamjenik gradonačelnika podsjetio je da smo svi, pa i djeca, odgovorni za pravilno postupanje sa smećem i otpadom te je obećao s nadležnim poduzećem, Čakomom, razmotriti ideju da se prostor grada, naročito nakon vikenda, uredi i očisti što prije.

Dječji su vijećnici prihvatili prijedlog aktivnosti za školsku godinu 2018./2019., koji uz redovne višegodišnje aktivnosti poput projekta Čitajmo svi, veliki i mali, sadrži i provedbu zajedničkih radionica s temom o pravima djece u studenom te s temom kulturne baštine tijekom drugog polugodišta, provedbu „Bajkaonice“ u veljači 2019. te posjet Dječjem vijeću Grada Zaboka.

Nakon sjednice Dječjeg vijeća Grada Čakovca program obilježavanja Dječjeg tjedna preselio se na središnji gradski trg ispred Centra za kulturu Čakovec, gdje su Krug mira formirala djeca svih vrtića i osnovnih škola. Domaćini programa bili su učenici Umjetničke škole Miroslav Magdalenić Čakovec, a prigodne riječi djeci su uputili dječja gradonačelnica Dorja Vincek, predsjednica DND-a Čakovec Gordana Šoltić Siladi i zamjenik gradonačelnika Čakovca Zoran Vidović. U programu su sudjelovale plesne skupine Vivona i Teuta, Čakovečke mažoretkinje, dječji zbor Čakovečki mališani te folklorna skupina III. osnovne škole Čakovec.

Dječji se tjedan tradicionalno održava svake godine u listopadu pod krilaticom „Ljubav djeci prije svega“.

X
Skip to content