Izaberite stranicu

Održana radionica na temu izrade logotipa Dječjeg vijeća Grada Čakovca

9. studenoga 2022. | Grad Prijatelj djece, Gradske vijesti

Voditeljica Dječjeg vijeća Grada Čakovca Katarina Pahek Čajić i dječji forumaši III. OŠ Čakovec bili su organizatori i domaćini radionice čiji je cilj bio izrada i izbor logotipa Dječjeg vijeća.

Izrada i izbor logotipa Dječjeg vijeća Grada Čakovca planirani su Programom rada Dječjeg vijeća za tekuću školsku godinu, a radionica je održana u utorak 8. studenog 2022. godine.

Radionici su prisustvovali učenici koji sudjeluju u radu školskih dječjih foruma i Dječjeg vijeća Grada Čakovca, njihove učiteljice ujedno voditeljice dječjih foruma, te predsjednica Društva “Naša djeca” Čakovec Gordana Šoltić Siladi.

U uvodnom dijelu radionice učenici su se opustili uz zabavne timske igre koje su za njih osmislili domaćini, a najviše ih se dojmio popularni „pingvin ples“.

Participacija učenika preduvjet je funkcioniranja dječjih foruma i vijeća pa su učenici svih sedam škola kojima je osnivač Grad Čakovec u središnjem dijelu radionice izrađivali – odnosno crtali, bojali, ukrašavali prijedloge logotipa – a zatim, u demokratskom duhu, pristupili glasovanju kako bi se što više suzio izbor u cilju da se od dvadesetak kreativnih uradaka na nekoj od sljedećih radionica izabere jedan, koji će se koristiti kao „službeni“ logo Dječjeg vijeća Grada Čakovca.

Po završetku radionice učenici su se družili uz grickalice, sok i zabavne igre.

 

X
Skip to content